Beansmith´s výběrová káva Bochesa, 250 g
Kód: 8934Související produkty
Detailní popis produktu
Farma / Zpracovatelská stanice:
Promývací stanice Bochesa se nachází v regionu Sidama, Arbegona Wereda v nadmořské výšce 2000-2100 m n. m. Stanice byla založena v roce 2022 na ploše 1,5 hektaru a nadále se rozšiřuje díky budoucím investičním plánům, které zahrnují vykopání podzemních zdrojů vody, instalaci umělých sušáren, rozšíření areálu a zřízení solárních tunelů. Stanice zaměstnává šest stálých pracovníků, čtyři sezónní zaměstnance a 220 brigádníků. Ročně zpracuje 500 až 600 tun třešní od 823 pěstitelů, kteří pěstují především odrůdy 7454, 74110, 7440 a 74112. V rámci podpory udržitelnosti a sociální péče poskytuje stanice kávové sazenice místní komunitě a nabízí finanční podporu a prémiové platby zemědělcům na základě dodávek kávy. V zájmu zachování vysoké kvality se při zpracování kávy ve stanici pro mokré zpracování kávy Bochesa dodržují přísná opatření pro kontrolu kvality. Pro zlepšení chuti a konzistence kávy se používá metoda zpracování promyté kávy. Postupy hospodaření s vodou ve stanici zahrnují snižování spotřeby vody prostřednictvím účinných technologií zpracování, oddělování kávové dužiny od odpadní vody a čištění odpadní vody před jejím odvozem. Po zpracování se zcela vysušený parchament skladuje odděleně po dobu přibližně 20 dnů, než je vyhodnocen a odeslán.

Odrůda:
Tento lot je tvořen mixem původních etiopských odrůd zvaných Heirloom. V tomto názvu se může skrývat mnoho stovek až tisíce druhů kávovníků. V Etiopii, ale i ve většině jiných afrických zemích, je běžné, že do jednoho lotu kávy přispívají desítky až stovky malých farmářů a rodin. Ti po generace vlastní kávovníky, u kterých není znám původ.
Odrůdy 74110, 74112 a 7454 jsou poté selekce stejného druhu právě z Heirloom.
1) Čištění třešní – odstranění nečistot, jako je listí a kameny.
2) Mytí – očištění kávových třešní vodou.
3) Rozvlákňování – Oddělení plodů a slupek od kávových zrn.
4) Fermentace – odstranění dužiny ve vodních nádržích při kontrolované teplotě až do ukončení fermentace 12 – 16 hodin.
5) Druhé mytí – očištění zrn dalším množstvím vody.
6) Sušení – Přenáší se na vyvýšené záhony, kde se přes den pravidelně obrací a v poledním horku a v noci přikrývá. Sušení trvá přibližně 10 – 14 dní.
7) Skladování – Plně usušený pergamen se zabalí a skladuje asi 20 dní před expedicí a uchovává se jako oddělené šarže až do doby, než se sklidí a zhodnotí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.