Beansmith´s výběrová káva Finca La Correa, 250 g
Kód: 9141Související produkty
Detailní popis produktu
Farma / Zpracovatelská stanice:
Marisol Ñañéz, která je přímo majitelkou Finca La Correa, vyrůstala v rodině farmářů, pěstitelů kávy a není se tak čemu divit, že se rozhodla i ona kávě zasvětit svůj život. Do dění farmy byla zapojována už od malička a v deseti letech dostala od svého táty svůj první kousek půdy, což na ni zafungovalo jako skvělá motivace. Později, v roce 2009, odjela do Bogoty, aby si udělala kurz týkající se kvality a také fyzické a senzorické analýzy kávy. V roce 2010 pak Marisol vyhrála soutěž a jako cenu získala možnost udělat si certifikát Q gradera (certifikovaný kontrolor kvality). Později si dodělala vzdělání v oblasti výběrové kávy, aby následně mohla vše uplatnit na farmě. Po dobu 5ti let také vedla ženskou organizaci s vlastními produkty, zejména praženou kávou, díky čemuž se dostala do povědomí a získala si uznání za schopnosti spojené s řízením projektů a marketingem.
Na farmě se pustili do pěstování exotických odrůd jako Pink Bourbon, Bourbon Ají a další. Začali také experimentovat s fermentacemi.
“Původně můj táta bydlel s mámou u babičky z tátovy strany, aby uživil rodinu, vycestoval za prací jako námezdník až do departamentu Putumayo. Nechával se najímat na práce spojené s pěstováním koky. Práce byla dobrá a po několika měsících řekl mojí mamince, ať se za ním i s námi, tehdy jsme byli tři sourozenci, vydá. Osm dní poté, co se s námi moje maminka přestěhovala, začala vláda pronásledovat lidi, kteří pěstovali koku a začalo bombardování. Maminka s námi utíkala a schovávala nás před letadly, které shazovaly bomby, proto se rychle rozhodla vrátit se s námi do Huila a tehdy táta koupil od jednoho ze svých bratrů čtvrt hektaru a začal na něm pěstovat kávu. Krok za krokem kupoval malé pozemky a postupně takhle nakoupil od pěti různých majitelů asi 9 ha půdy, na které máme kávu a 2 ha přírodní rezervace.

Pink Bourbon je celkem nově objevená odrůda, kdy ji v roce 2014 náhodou objevil Lucho na své farmě v Kolumbii. Ačkoliv má v názvu Bourbon, nemá s odrůdou Bourbon až tak tolik společného. Lucho jí dal tento název, protože ji našel růst mezi odrůdou Bourbon a její plody jsou lehce narůžovělé. Po provedení analýzy DNA se ukázalo, že dominantní genetickou složku zastupují etiopské heirloom odrůdy, poté lehká podobnost k Mufindi (Tanzanie), Bourbonu a Catimoru. Chuťově jde o velmi dobrou odrůdu. Šťavnatou, s plným tělem a aciditou připomínající kávy z Keni.

Zpracování:
Proces začíná sběrem pouze zralých kávových zrn. Po sběru se provádí tzv. floating, který odstraní část defektních zrn. Vytříděná zrna se zabalí do pytlů GrainPro, kde se nechají po dobu 72 hodin. Poté se zrna odslupkují a znovu zabalí do pytlů GrainPro pro fermentaci s dužinou, která trvá 50 hodin. Následuje proces polo promytí, kdy je část dužiny odstraněna. Sušení probíhá v polykarbonátové sušárně po dobu 23 dní. Nakonec jsou suchá zrna zabalena do pytlů pro skladování.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | DÁRKY |
|---|---|
| EAN: | 8594206183640 |
| Doporučený způsob přípravy: | Filtr |
| Kofein: | Ano |
| Metoda zpracování: | Anaerobic honey |
| Země původu: | Kolumbie |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.




