Jak a proč používat kapesní zápisník každý den

Co byste mohli mít z neustálého nošení poznámkového notesu sebou? Několik výhod najednou! Kapesní zápisník je adresářem, to do listem i deníkem v jednom. Samozřejmě, že všechny kontakty si uložíte do svého mobilního telefonu. Malý sešit ale pojme i osobní poznámku – „určitě mu musím zavolat, má tip na skvělou práci“ nebo „toho člověka už nechci nikdy potkat“.

Zaznamenané úkoly se vám z hlavy jen tak nevytratí a kdy náhodou ano, zachrání vás zápisník. Veďte si svůj notýsek pravidelně a už po týdnu zjistíte, jak vás pár stránek papíru dokáže formovat. Budete pozornější a zároveň klidnější. Budete efektivněji využívat své nápady, stanete se kreativnějšími a organizovanějšími.

pravidelné psaní do zápisníku

Zápisník do kapsy. Jak by měl vypadat ten váš?

Je jedno, pro jaký formát se rozhodnete. Zda máte raději stránky sešité nebo sepnuté spirálou po stranách či nahoře. Důležité je, aby byl tak akorát pro vaši kapsu nebo malou kabelku. Aby se snadno nerozmočil, neuvolňovali se z něj jednotlivé stránky a byla možnost za jednu z jeho stránek zasunout tužku.

S linkami? Bez linek!

Preferujte raději čisté nebo čtverečkované stránky. Vaše zápisy se nebudou skládat jen z textu. Určitě si budete chtít udělat malý náčrtek, seznam nebo tabulku.

zapisník iconic zajíček

Váš zápasník.

Než začnete s poznámkami, napište na první stránku své jméno a kontakt. V případě ztráty k vám bude mít snadnější cestu.

 

První zápis? Datum!

Důležitost tohoto bodu poznáte, až budete mít po delší době nashromážděno více zápisníků. Díky dataci si své poznámky lépe zařadíte.

zapisník iconic korea

Stačí jedna nebo dvě svorky.

Připněte je k zadní straně vašeho sešitu. Budete si moci za ně přichytit vizitky, účtenky, zajímavé ústřižky…

Pište, co vás napadne.

Kapesní notes pojme všechny vaše nápady a zvěční je navždy. Pište, co se vám právě honí hlavou. Vaše nápady, rozhovor lidí u vedlejšího stolu, co jste měli k obědu, zajímavý vzor na kabátě slečny v metru, kamarádovu historku, aktuální počasí i jeho předpověď, tip na dárek pro vaše blízké… Může vám být i skvělou pomůckou při učení, pokud se rozhodnete do něj zaznamenávat slovíčka z jazyka, který se právě učíte, nová spojení či význam slov.

zápisníky iconic

Mějte přehled.

Líbí se vám představa mít všechny myšlenky pohromadě? Najděte v nich řád. Postačí drobná tečka, pomlčka nebo šipka u každého nového zápisu.

Začněte svůj zápisník nosit všude sebou.

K doktorovi, na výlet s rodinou i rutinní cestu do zaměstnání. Mějte ho při práci na stole, večer na nočním stolku. Proč? Protože zajímavé myšlenky a originální nápady mají vlastnost přicházet na mysl nečekaně.

zapisník iconic

Listujte zápisníkem každý den.

Prohlédněte si, co jste si poznamenali. Utřiďte si myšlenky do jednoho celku. Vše si urovnáte, lépe zapamatujete, budete vyrovnanější.

Co s popsaným sešitem?

Došli vám prázdné stránky? Vyčleňte šuplík vašeho pracovního stolu, šanon nebo krabici, do kterých budete popsané zápisníky schraňovat. Třeba se k nim budete chtít vrátit ať už z praktických nebo sentimentálních důvodů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz