KWZ inkoust Iron Gall 60 ml, Gummiberry
Kód: 1502Související produkty
Detailní popis produktu
Inkousty Iron-Gall jsou tradiční inkousty, které se hojně používaly až do poloviny 20. století. Jejich obliba pramenila především z toho, že měly velmi intenzivní tmavou barvu. Inkousty Iron-Gall snadno pronikaly hluboko do struktury papíru, díky čemuž byl text jimi psaný pozoruhodně stabilní a voděodolný.
KWZ inkousty Iron-Gall jsou tzv. moderní inkousty Iron-Gall, které se v některých vlastnostech liší od inkoustů Iron-Gall připravovaných na počátku dvacátého století. Všechny inkousty řady Iron-Gall jsou skutečné roztoky - neobsahují žádné nerozpuštěné pevné látky, ani neobsahují silné nerostné kyseliny pro stabilizaci inkoustu (jako je například kyselina močová nebo kyselina sírová).
Inkousty Iron-Gall vyžadují od uživatele plnicího pera větší péči ve srovnání se standardními inkousty. Na tomto odkazu najdete soubor rad o používání inkoustů Iron-Gall v plnicích perech, které by mohly být užitečné zejména při používání inkoustů tohoto typu v plnicích perech s ocelovými hroty.
Vzhledem k tomu, že inkousty Iron Gall časem tmavnou, byly všechny stěry naskenovány nebo vyfotografovány nejméně týden po provedení stěru na papír.
Specifikace:
- Objem: 60 ml
- Typ inkoustu: Archivační, voděodolný
- Vhodný pro plnící pera
- Ruční výroba
- Země původu: Polsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | INKOUSTY |
---|---|
Barva: | fialová |
Objem inkoustu: | 60 ml |
Použití inkoustu: | Plnící pera |
? Složení inkoustu: | Duběnkový (Iron Gall) |
? Typ inkoustu: | V lahvičce |
Vlastnost inkoustu: | Archivační, Voděodolný |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
KWZ Ink je malá polská firma, která si od roku 2012 získala srdce milovníků psaní po celém světě.
Zakladatel, Konrad Żurawski, chemický inženýr s vášní pro inkousty, se pustil do výroby vlastních barev, aby uspokojil svůj perfekcionismus a touhu po něčem jedinečném.
Chcete se o značce dozvědět více? Pokračujte sem.