5 tipů jak vybrat ten pravý diář

Toť věčná otázka, která nás bude provázet po dlouhá staletí. Jak se vybírá ten pravý? Na to bohužel nemáme přesný recept, je potřeba určité dávky štěstí, selského rozumu a spousta dalším ingrediencí v různých poměrech. Jak se vybírá ten pravý diář...??? Na to už recept máme! Blíží se nový rok a čas na to pořídit si nový diářový kousek. Patříte-li k těm, kteří za rok vymění několik diářů a pořád se tak nějak nemůžou spokojit s jedním, radíme vám držet se tohoto patera:

 1. Zvolte správnou velikost

Velikost je naprosto zásadní. Pokud cestujete ze schůzky na schůzku a v kabelce máte počítač, spoustu dokladů a láhev na vodu, možná pro vás nebude ideální velikost A4 s denním stránkováním. Zvažte to, kolik informací do svého diáře reálně musíte zapisovat, jak takové zapisování vypadá (máte úhledné drobné písmo anebo spíše tak trochu pisálkovský chaos?). Volte velikost podle vašich potřeb a vašeho každodenního koloběhu, nekupujte si drobounký kapesní diář jen proto, že se vám líbí, ale víte, že ve skutečnosti potřebujete každý den zapsat stránky a stránky informací. Správná velikost vám zaručí nejen pohodlnost, ale také to, že budete ve svém zapisování konzistentní a nebudete ročně přepisovat tři diáře.

2. Stránkování je zásadní 

Diářové časování či stránkování je také zásadní. Vyhovuje vám spíše denní formát či týdenní? Toto potom zásadně ovlivní velikost vašeho diáře a jsme zpátky u bodu číslo 1. :)

jak si vybrat diar

3. Na vzhledu záleží

 Nesuď knihu podle obalu - to u diářů tak úplně neplatí. Pokud máte s touto knížečkou strávit celý rok, je určitě zásadní, aby se vám líbila a bavila vás celý rok. Pokud jste srdcem minimalista, přehnané barvy a vzory vás asi brzy začnou otravovat. Pokud naopak nejste fanouškem minimalismu, čistý jednoduchý kousek vás nejspíš celý rok bavit nebude. Volte srdcem i zrakem! :)

ddcc75_effb87abc343474886479cce23bbae5e~mv2

ddcc75_99b4d02c531540f1b7684af4832c17a0~mv2

4. Kvalita k nezaplacení

Kvalita je doslova k nezaplacení. Volte kvalitní papír tak, aby vám každá poznámka zapsaná v diáři neprosákla na další čtyři stránky. Stejně tak uvažujte nad kvalitou vazby samotné. Když se vám občas v kabelce něco rozlije, někde škrábnou klíče a podobně, zvládne to váš diář? Pokud jste fanouškem dlouhotrvajících kousků, určitě volte pevnější či koženou vazbu. Pokud máte raději pružnost a lehkou, měkčí tenčí vazba vám bude krásně stačit.

 

5. A co cena?

 Ano, i ta je zásadní. Krásné kousky světově známých návrhářů určitě mají to své, ale investovat do diáře desetitisíce si nemůže dovolit každý. Proto věříme ve starý dobrý selský rozum a poměr cena x výkon. Jedná se o investici na celý rok, takže určitě stojí za to zamyslet se nad kvalitou, ale je také fér držet se vašeho předem stanoveného budgetu a nepřepísknout ho několika násobně jen proto, že tento diář má hezčí zlaté zdobení či logo drahé značky. Volte srdcem, rozumem a i tak trošičku s ohledem na peněženku! :)

ddcc75_0357735087de466bbaccaed8f9e2e7cb~mv2

U nás v obchůdku a na e-shopu najdete širokou nabídku všech možných diářových adeptů na toho pravého! Datované, nedatované, denní i týdenní, pevné vazby i měkčí... zkrátka všechno! Koukněte na naší nabídku a najděte toho pravého! :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz