3 velké důvody proč si psát deník

Deníky a památníky možná v očích některých lidí patří do minulých století, ale my se nedáme! Každý správný #paperlover má doma sbírku zápisníků a sešitů, tak co takhle některý z nich využít právě k sepsaní vlastní životní kroniky? Psaní deníku vám nezabere velké množství času, naopak si u něj příjemně odpočinete, odreagujete se a zrekapitulujete si dění posledních dnů. A uvidíte, že to bude stát za to! Proč? Protože...

proc si psat denik

1. Zaznamenáte si zážitky každého dne

  

A zpětně se na ně můžete podívat a ujistit se, kolik se toho ve vašem životě změnilo. Třeba zjistíte, že to, co jste si mysleli, že je naprosto nemožné bylo vlastně nakonec možné!:) Zaznamenáte si své úspěchy i trápení a uvidíte, jak fajn bude si o nich s odstupem času přečíst! Stejně tak si v paměti uchováte ty, kteří třeba již ve vašem životě nejsou, ale vzpomínky na ně s vámi můžou zůstat navždy. A co se všemi roky nahromaděnými lístky na koncerty a festivaly? No přeci do deníku! Každá skvělá vzpomínka si zaslouží uchovat.

2. Zlepšíte své organizační schopnosti

I heslovité poznámky vám můžou pomoct lépe si zorganizovat svůj čas. S každým zápisem v deníku navíc můžete sledovat na čem čas zbytečně marníte a kam byste ho naopak měli investovat více. Už rok si do deníku zapisujete, že chcete začít cvičit? Chodit na keramiku? Naučit se španělsky? No tak šup, na co čekáte?:)

3. Naučte se kreativnímu psaní

Váš deník samozřejmě nemusí být obsáhlé a náročné literární dílo, ale postupem času určitě sami zjistíte, že se váš styl psaní mění a zlepšuje. Píšete si vlastně svou vlastní soukromou novelu a kdo ví, třeba z ní jednoho dne bude adept na Pulitzera! :)

 

A do čeho si takový deník psát? U nás najdete spousty krásných originálních zápisníků.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz